Kan ik lenen met een BKR codering?

NEE, bij reguliere banken en kredietverstrekkers is dit niet mogelijk.

Zijn er wel instanties waar bij dit toch kan?

JA, alleen voor de duidelijk het is ook bij deze instanties (geldverstrekkers) niet makkelijk om aan een lening te komen, maar het is wel mogelijk. Het belangrijkste twee punten bij de geldverstrekkers die toch met een BKR notering overgaan tot een lening of hypotheek zijn.

Welke coderingen heeft u staan?

Met een codering A1 zijn er nog mogelijkheden, hoe hoger deze codering hoe moeilijker het wordt. Bij een A4 codering zullen ook deze instanties u geen geld lenen.

Hoe is uw huidige persoonlijke situatie?

Om de persoon in kwestie toch een kans te geven al is deze in het bezit van een BKR notering. Wordt er naar de huidige persoonlijke situatie gekeken. Dit vooral, omdat een BKR notering vijf jaar blijft staan, er kan in de tussentijd veel veranderd zijn. Hoe was de situatie tijdens de notering? Hoe is de situatie nu? Zijn er positieve veranderingen geweest? Hoe is destijds een BKR codering tot stand gekomen? Zijn er op dit moment lopende leningen?

Aan de hand van deze gegevens wordt per geval persoonlijk gekeken of de aanvrager nu meer kredietwaardig is.

Als je mag lenen met een BKR notering?

Indien u toch kunt lenen met een BKR codering achter uw naam, moet u wel rekening houden dat er andere rentetarieven hiervoor gelden. De kredietverstrekker neemt nu toch een grotere risico.

Waar kan ik lenen met een BKR codering?

We zullen binnenkort hier enkele geldverstrekkers vermelden die leningen en hypotheken verstrekken ondanks je BKR notering. De lijst zal bestaan uit met welke coderingen je in aanmerking komt bij welke bedrijven en natuurlijk de rente percentages.