Wat is een BKR Score?

Indien u een lening en of hypotheek aanvraagt. Wil de kredietverstrekker weten wat de risico percentage is bij de betreffende aanvrager. Aan de hand hiervan kan de lening verstrekker bepalen of de lening wordt verstrekt. Dit is altijd aan de lening verstrekker. Hoe hoger de risico (bkr score) des te minder je kans hebt voor het krijgen van een lening.

Kan van iedereen een BKR score opgevraagd worden?

NEE, als je al een bkr notering heb laat het systeem niet toe dat er een berekening wordt gemaakt. Het risico is al te groot voor het verstrekken van een lening.

Vraagt elke geld verstrekker automatische een BKR Score aan?

NEE, alleen een heel klein percentage deelnemers die toegang heeft tot de bkr notering systeem doet ook daadwerkelijk een aanvraag doen voor een bkr score. De reden hiervoor is dat je hiervoor aangemeld moet staan en een heel groot hiervan is hiervoor bewust niet aangemeld, omdat deze weer extra kosten met zich meebrengt voor de deelnemer.

Wordt er ook een onofficiele BKR Score gehanteerd?

JA, helaas is het een feit dat er ook een onofficiele BKR Score bestaat. Hierin staan de zwarte wijken in die als probleem wijken worden gezien. Bij het kopen van een woning in deze wijk of als u hier woonachtig bent is de kans groot dat u (onofficieel) een slechte score zal krijgen. Dus minder kans op een hypotheek of een lening. Deze score of werkwijze wordt trouwens ontkent.