Meer BKR registraties door hypotheekachterstand

Door de landen crisis en bijna faillissement van Griekenland, Italie, Ierland, Portugal en Spanje. Is de export gestagneerd wat voor Nederland grote gevolgen heeft. Nederland is een export land. Weinig export betekent weinig inkomsten en dit is gekoppeld aan veel ontslagen. Hierdoor moeten veel huizenbezitters hun huidige woningen verkopen door inderdaad werkeloosheid en hypotheek achterstand. De meeste nieuwe BKR registraties zijn dan ook de met de code HY ( hypotheek achterstand).

BKR wil meer gegevens

Door de oplopende schulden van een doorsnee gezin in Nederland wil de BKR duidelijke richtlijnen afbakenen met het parlement. Hoe ver mag de BKR gaan met de registratie en toe hoeverre ga je de privacy schenden? De huishoudens met schulden loopt op en het einde is nog niet in zicht.

De grootste wanbetalers zijn bij de zorgverzekeraar, energiebedrijven, belastingdienst en woningbouw verenigingen. Deze achterstanden worden op dit moment nog niet meegenomen of geregistreerd door de BKR. Als dit gaat gebeuren zal er heel veel veranderen in "schulden land". Dan zal 1 op de 5 huishoudens grote kans een BKR notering krijgen.

GSM Abonnementen

Per 1 januari 2011 staan de klanten van grote GSM aanbieders niet meer in de BKR. De vier aanbieders die niet meer met BKR samenwerken zijn: Vodafone, T-Mobile, KPN enTelfort.

De providers hebben hun eigen registratie systeem "Preventel", hierdoor kunnen ze onderling informatie met elkaar uitwisselen als er een nieuwe aanvraag is voor een GSM abonnement.

Voor veel consumenten is dit goed nieuws en een grote opluchting! Door een kleine achterstand was het soms onmogelijk een lening of hypotheek aan te vragen.